Mentsünk meg egy Mi-24-est!
Get Adobe Flash player

Na most mi lesz?

Komoly gondok akadtak a felújítás során

Már egy ideje csendben a háttérben munkálkodunk, azonban a gondok nem fogynak hanem egyre csak jönnek és jönnek, és egyre csak nagyobbak és nagyobbak.

A jó hír az, hogy az elmúlt napokban sikeresen kicseréltük a Mi-24D orrfutó gumiabroncsait, és ennyiben ki is merült a pozitív előrelépés.

7

A rossz hír az, hogy most már mindössze talán kicsivel több, mint 30 napunk van új támogatói telephelyre költöztetni a gépünket. Persze az is nagy kérdés, hogy támogatók, és pénz nélkül hogyan??

A “Veszprémi Mini Haditechnikai Park” kialakítására létrehozott együttműködésünk más helyi társszervezetekkel, az azt koordináló Juhász János “Juci’bácsi” nyá. rep. alez. MATASZ-VeMSz elnökségről való lemondásával és tagságból való kilépésével felbomlott. Ennek következtében a kiállítóhely létrehozása csupán egyesületünkre a “Borz” Helikopteres Hagyományőrző Egyesületre maradt és csak rövid ideje kezdtünk el új együttműködést kialakítani az Ég Katonái Hagyományőrző Egyesülettel.

Talán mondani sem kell a Honvédelmi Minisztérium szakközegei nem támogatják használaton kívüli honvédségi ingatlan kedvezményes bérleti díjú használatba vételével a kiállítóhelyünk megalakítását, sőt a veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központon kívül egyetlen helyőrségben települő katonai alakulat vezetője sem… Bár az egy másik történet lesz majd www.lhsn.hu hírportálunkon, de javasolták a Zánkai Haditechnikai Parkot meglátogatásra saját kialakítása helyett, csupán annyi bökkenővel, hogy ettől még a helikopterünk elhelyezése nem oldódik meg, mitöbb a zánkai park éppen zárva tart és a pusztulás, gondozatlanság jelei látszódnak rajta…

893730_564201387033521_342969714063250834_o

Ha ez nem lenne elég újabb bonyodalom kerekedett a gépünk levágott faroktartójának visszaszerelése kapcsán is, ugyanis a meglévő törvények újfajta értelmezése következtében, a helikopteren szerkezeti elemek összeszerelése haditechnikai eszközzé való visszaalakítást jelent, ami jelen törvényi szabályozások szerint bűncselekménynek minősül, mindannak ellenére, hogy a helikopter sohasem tehető már üzemképessé…

20140429-SAM_1467

Tehát a teljes helikoptermentő projekt sikeressége megkérdőjeleződhet, miután egyetlen olyan magyar cég létezik aki súlyos költségekért hajlandó lenne a helikopter hatástalanítását módosítani, kiállítási célú hatástalanítássá, mely lehetővé tenné az összeszerelést.

Ez a probléma, sajnos többeket is érint az országban, hiszen többen is vásároltak az NDK-tól örökölt bontott, hatástalanított Mi-24-esekből, és többen közülük már össze is szerelték a helikopterüket…

De nem adjuk fel, igyekszünk megvalósítani a lehetetlent, amihez továbbra is mindenféle segítséget, támogatást, adományt szívesen fogadunk!

Na most mi lesz? bejegyzéshez 2 hozzászólás

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.