Mentsünk meg egy Mi-24-est!
Get Adobe Flash player

Nagy előrelépések a PROJECT 110161 ügyében

Új hely, új lendület

Szerző: Balogh Ákos ; Fotó: Benedek Levente ; Groszvald Attila

1-36-100x100Néhány hónappal ez előtt a PROJECT 110161 helikoptermentő projektünket teljes bizonytalanság, kilátástalanság és reménytelenség övezte, most új hely, úgy együttműködés és új lendület teremt lehetőséget a folytatásra.

Legnagyobb problémánk a helikopter új helyének megtalálása volt, miután egy évnyi ingyenes támogatói vállalkozó által biztosított területet a cég fejlesztése következtében el kellett hagynunk.

Először újra megpróbáltuk megérdeklődni a Honvédelmi Minisztérium illetékes szakközegeit, a már egy éve húzódó veszprémi toborzóiroda udvarának hasznosítására, a helikopter elhelyezésére, mellette fedett kiállítás létrehozására irányuló engedélykérelmünk ügyével kapcsolatban, azonban a pénznyelő automata (HM) ez úttal sem volt képes sem eredményt produkálni, de még csak válaszolni sem. A hivatalos kérelem elküldését követő 3. hétben az ügyintézők még azt sem tudták kinél van az a levél, amit egyenesen egy parancsnoknak címeztünk… Miután sokadik területen, sokadik próbálkozásunk volt ez, és egy kötelező válaszadást sem voltak képesek kipréselni magukból, (még az egyik HM államtitkár sem) számunkra elég megkérdőjelezhető az intézmény és az ott dolgozók alkalmassága főleg komolyabb ügyekre való tekintettel…

Bár a helyzet elszomorító, de ettől a „Borz” Helikopteres Hagyományőrző Egyesületünk helikopter elhelyezési problémája nem oldódott meg, így szintén eredménytelenül még megpróbáltunk segítséget kérni Veszprém polgármesterétől is, aki szintén képtelen volt a válaszadásra.

Folytatás ITT!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.